fbpx

Om Paintball Arena

Copenhagen Paintball Arena åbnede i oktober 2003, og er en af de største indendørs paintballhaller. Med en beliggenhed ved det gamle B&W-skibsværft på Refshaleøen på Amager, er vi også et af de mest centrale i København. I 2005 blev den nye eventhal introduceret – en hal fyldt med masser af underholdende aktiviteter, som kan friste de fleste uanset alder. Netop derfor afholder vi også mange forskellige former for arrangementer – heriblandt firmaevents, polterabender, fødselsdage, julefrokoster, holdevents, teambuilding.

Spil paintball tæt på Københavns centrum.

Vi holder til 7 minutters gang fra endestationen for bus 2A, og har hjemme i vores 6000 m2 store indendørs eventhal og 6000 m2 store udendørsareal, der har alt at tilbyde, hvis du vil lave noget sjovt og aktivt for dine venner, kolleger, skolekammerater eller familie. Vil I have en sejltur med på oplevelsen, så kan I benytte jer af færgebussen, som blandt andet sejler fra Nordre Toldbod og direkte til Refshaleøen, hvorfra der er 11 minutters gang til Copenhagen Paintball Arena.

 

B&W Hallerne

Paintball Arena hører til i den sydlige halvdel af B&W Hallerne, oprindeligt kendt som S1, samt på det tilstødende udendørsområde. B&W etablerede sig efter Anden Verdenskrig som et af verdens førende skibsværfter og Danmarks største arbejdsplads i sin storhedstid i 1960’erne, hvor man beskæftigede hele 12.000 ansatte. Der blev gradvist tilført nye bygninger, og sektionshallerne (S1 og S2), som er navnene på de 65 og 75 meter høje bygninger, hvor Paintball Arena og Urban Ranger Camp hører til, stod færdige i starten af 1960’erne. De store haller udmærkede sig blandt andet ved, at man kunne samle de store skibsdele indendørs, hvilket lagde grobund for en dengang banebrydende og langt mere effektiv måde at bygge de kæmpestore skibe på.

B&W Hallerne fungerede som skibsværft helt frem til 1996, og er således et stykke dansk industrihistorie; derfor er B&W Hallerne også benævnt under Bevaringsværdige bygninger og miljøer af Slots- og Kulturstyrelsen. På billedet ses de store sektionsdele på byggedokken, før de blev samlet i sektionshallerne.

 

SÅDAN STARTEDE PAINTBALL

Det var faktisk paintballgeværet, som gav liv til en helt ny sport. Inden da blev våbnet i mange år brugt som en markeringspistol med permanente oliefarver til træer og køer.

Det skulle tre unge herrer dog med tiden få ændret på. Bob Gurnsey, Hayes Noel, og Charles Gaines fandt nemlig på en anden brug af våbnet og opfandt i samme forbindelse de første paintballregler. Det skete helt tilbage i juni, 1981.

Det første kendte spil blev spillet med 12 deltagere, der dystede med Nel-spot 007 pistoler. Og det blev rent faktisk vundet af en landknægt, som ikke affyrede et eneste skud.

 

PAINTBALL GENNEM TIDEN

1982 Caleb Strong åbner den første paintballbane i Rochester, NY. Charles Gaines solgte det under navnet ’National Survival Game’ (NSG). Pursuit Marketing Inc. blev grundlagt og begyndte at fremstille paintballartikler.

1983 Det første National Survival Game Championship afholdes med 14.000 dollars i præmie til det vindende hold. Den første udendørsbane åbner i Toronto, Canada. Lionel Atwill, en af de originale 12 spillere, skriver ’The Official Survival Game Manual’, hvilket er den første paintballpublikation.

1984 Caleb Strong åbner den første indendørsbane i Buffalo, NY. Paintball starter i Australien under navnet Skirmish Games.

1985 Den første udendørsbane åbner i England med titlen ’The Ultimate Challenge’.

1988 The IPPA (International Paintball Players Association) bliver grundlagt som en non-profit organisation. De fokuserer på udvidelse, uddannelse og viden om sporten. Odense Paintball grundlægges i Danmark.

1991 Paintball begynder for alvor i Frankrig, Danmark og mange andre europæiske lande.

1992 The NPPL (National Professional Paintball League) bliver grundlagt. Denne organisation eksisterer stadig i dag.

1995 Paintballbaner åbner rundt om i Europa, Asien og Sydamerika.

1996 Paintballbaner, butikker og turneringer kan nu findes i USA, Australien, England, Skotland, Danmark (CPA OPEN), Frankrig, Holland, Tyskland, Østrig, Irland, Belgien, Grækenland, Italien, Norge, Sverige, Afrika, Rusland, New Zealand, Brasilien, Venezuela, Israel, Sydkorea, Thailand og Fillippinerne.

I dag er paintball en millionforretning og en kæmpe sport for tusindvis af mennesker over hele kloden. Nogen turneringer har endda præmier på op i nærheden af 100.000 dollars. 

 

Kilder:

https://slks.dk/omraader/kulturarv/bevaringsvaerdige-bygninger-og-miljoeer/
https://www.chrarkiv.dk/a-g/bws-skibsvaerft/
https://kk.sites.itera.dk/apps/kk_pub2/pdf/1346_qSv8mmqoH3.pdf